VÄCKARKLOCKAN

”Väckarklockan” är den tredje av de fyra kortfilmerna eleverna från GTV  har producerat nu under mars månad. Resan mot färdig film började dock redan i november då de började skriva manus. Det har varit både tufft och lärorikt att göra detta, men framför allt otroligt roligt, säger ett gäng elever. De ser fram emot galapremiären den 11 april och få möjligheten att visa upp vad de kämpat med under hela vintern och våren! 

 

Vi har pratat med regissören till filmen, Ted Isaksson och ställt några frågor om processen för just hans film.

Hur var det att bli tilldelad ett manus och göra film utav det? 

Det har varit intressant att göra en film på en annans manus. Det blir ett tajt samarbete med manusförfattaren särskilt nu när han går samma klass. Jag har utifrån manuset skaffat mig en vision för filmen som samtidigt respekterar Axels arbete.

Fanns det diskussioner om förändringar i manus? 

Efter Axels manus blev valt så var han snabb på att fråga om jag kunde regissera filmen. Alla bearbetningar som gjordes efter det var vi båda med på så det har känns bra genom hela processen

Vad var det roligaste med projektet?

Det roligaste var nog en kombination av att fixa bildmanus och att sedan se sitt bildmanus komma till liv. Kul att fantisera ihop det SNYGGASTE sättet att berätta en historia och sedan komma på hur man löser det. Men överlag har allt varit spännande.

Kommer vi se något mer ifrån dig efter detta? 

Jag hoppas det iallafall! Regissörsrollen är en stor dröm men den innefattar så mycket kreativitet vilket jag älskar. På ett eller annat sätt tror jag att det kommer komma ut mer originella skapelser av Ted.

 

HANDLING:
Inte mycket går åt arkitekten Henrys håll. Fast med sina ritningar såväl som sitt sömnproblem som bara blir värre bestämmer han sig för att skiten måste få ett slut.

 

Regissör: Ted Isaksson
Manus: Axel Qvist
Huvudroll: David Schlein

 

Väckarklockan (kortfilm)
Tjust Bio, torsdag 11 april 17.45

Inläggsförfattare: Alexandra Friberg